Vader en zoon Appeltans een maand langer in de cel

Foto ter illustratie. ©Dieter Telemans

De raadkamer in Leuven heeft dinsdag de aanhouding gehandhaafd van de twee verdachten in de zaak van de huisjesmelkerij in de universiteitsstad. Arnold (67) en zijn zoon Manu (37) Appeltans blijven een maand langer in voorlopige hechtenis. Dat meldt het Leuvense parket.

De twee verdachten werden vorige donderdag gearresteerd tijdens huiszoekingen in Hoeselt. Arnold en Manu Appeltans worden beticht van huisjesmelkerij, inbreuken op de Vlaamse Wooncode en vereniging van misdadigers. De 69-jarige echtgenote van Arnold Appeltans en een 50-jarige klusjesman werden eveneens opgepakt maar nadien vrijgelaten onder voorwaarden.

De Limburgse kotbazen bezondigden zich sinds 2010 aan wanpraktijken in het Leuvense huurdersmilieu. Studenten en migranten getuigden over slechte huisvesting. Panden die door de Vlaamse Wooninspectie onbewoonbaar waren verklaard, werden toch verhuurd en hadden geen warm water, verwarming of elektriciteit.

Imperium

De familie uit Sint-Truiden draagt de stempel van beruchtste kotbazen van Vlaanderen. Ze bouwden een heus imperium uit en verhuren alleen al in Leuven 1.100 koten. Sinds 2010 regent het klachten over wantoestanden. Studenten en later ook migranten getuigden over slechte huisvesting.

Het strafrechtelijk onderzoek startte in oktober 2018. Verantwoordelijken van de stad Leuven, het OCMW van Leuven en de huurdersbond werden als getuigen verhoord en deelden de informatie uit hun eigen dossiers met de federale gerechtelijke politie van Leuven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud