Vastgoedbeurs Mipim uitgesteld door corona

©@ MIPIM 2009

De organisatoren in Cannes nemen het zekere voor het onzekere na de uitbraak van het coronavirus in het nabijgelegen Noord-Italië. Ook de grootste wijnbeurs ter wereld, in het Duitse Dusseldorf, gaat niet door.

De vastgoedbeurs in Cannes zou normaal doorgaan van 9 tot 13 maart. Cannes ligt vlak bij Noord-Italië. Er waren meer dan 21.000 internationale bezoekers ingeschreven, waaronder ruim 1.000 Belgen uit de bouw- en vastgoedsector en de aanverwante dienstverleners.

De organisatoren laten nu weten dat ze uit voorzorg de beurs verplaatsen en gaan laten doorgaan van 2 tot 5 juni. Ze hadden afgelopen week tot driemaal toe bevestigd dat de beurs tóch zou doorgaan.

De Belgische deelnemers volgden de jongste dagen de situatie op de voet. 'Er is vandaag geen reden tot paniek, maar het is logisch dat we dat van zeer nabij volgen’, zei Marnix Galle, de voorzitter van Immobel, begin deze week nog. Hij zou een delegatie van een tiental Immobel-medewerkers in Cannes leiden.

Mipim is een van de lucratiefste evenementen van het jaar voor beursorganisator Reed Midem en voor de stad Cannes. Een annulatie zou voor beide partijen een zeer groot verlies betekenen.

Zou het verantwoord zijn in zo'n situatie met de hele top van het bedrijf aanwezig te zijn? 'Het risico blijft vandaag nog altijd beperkt. En het is niet zo dat alle topmensen van een bedrijf hetzelfde programma hebben', relativeerde Philip Neyt van Ghelamco.

Mipim is een van de lucratiefste evenementen van het jaar voor beursorganisator Reed Midem én voor de stad Cannes. Een annulatie zou voor beide partijen een zeer groot verlies betekenen.

Wijnbeurs

Ook Prowein, de grootste wijnbeurs ter wereld in Dusseldorf gepland tussen 13 en 17 maart, gaat niet door. 

Batibouw

De organisatoren van de bouw- en verbouwbeurs Batibouw - die zaterdag haar deuren opende in Brussel - hebben verschillende maatregelen genomen tegen het coronavirus. Die situeren zich vooral op het sanitaire vlak. Zo zijn er zeeppompjes geïnstalleerd in de sanitaire blokken en aan de informatiepunten. Er is ook een ploeg die vijf keer per dag alle deurklinken op het salon zal desinfecteren. Daarnaast zijn er ook vier dokters die standby zijn om tussen te komen mocht een bezoeker ziekteverschijnselen vertonen.

In tal van landen worden evenementen waar heel veel mensen met elkaar in contact komen (beurzen, concerten, sportwedstrijden) geschrapt. Zo besliste de Italiaanse voetbalbond dit weekend om vijf wedstrijden - waaronder de topper Juventus/Inter Milaan - te veprlaatsen naar de maand mei.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud