Vastned Retail België krikt courant resultaat op

Het Naamse winkelcomplex Jardin d'Harscamp van Vastned Retail Belgium

Vastned Retail Belgium, het vroegere Intervest Retail, krikte vorig kwartaal het courant resultaat 5 procent op. De winkelbevak gaat voortaan focussen op de populairste winkelstraten, die minder onder de retailcrisis te lijden hebben.

Vastned Retail Belgium haalde over het eerste kwartaal een operationeel resultaat van 3,33 miljoen euro of 0,66 euro per aandeel, 5 procent meer dan de 3,18 miljoen of 0,63 euro per aandeel in dezelfde periode van 2012.

Het operationeel resultaat vormt de basis voor de dividenduitkering van de bevak en maakt abstractie van twee boekhoudkundige meer- of minwaarden die het globale nettoresultaat alle richtingen doen uitzwiepen: de meer- of minwaarden op de vastgoedportefeuille en de meer- of minwaarden op de rente-indekking.

Inclusief die twee elementen zakt de nettowinst met een ruim een vijfde tot 4,73 miljoen euro. Dat is vooral omdat de latente meerwaarden op de vastgoedportefeuille vorig jaar een stuk groter uitvielen. De reële waarde van de portefeuille kwam eind maart uit op 47,30 euro per aandeel, tegenover 46,29 euro eind december.

Vastned Retail Belgium is sinds kort de nieuwe naam voor Intervest Retail. Doel is de investeringsstrategie meer af te stemmen op die van de Nederlandse grootaandeelhouder, Vastned Retail. De Belgische dochter streeft er nu naar het aantal winkels op toplocaties op te krikken van 50 naar 65 procent van de portefeuille.

Met die strategie hoopt de bevak zich te beschermen tegen het barre retailklimaat in de Lage Landen: 'Het consumentenvertrouwen staat op een erg laag peil, hetgeen retailers aanzet tot een kritischer houding ten aanzien van het huren van nieuwe winkellocaties. Dit fenomeen is meer uitgesproken buiten de absolute toplocaties.'

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud