Vastned Retail Belgium niet erg optimistisch over retailmarkt

Vastned Retail Belgium is ook aanwezig in Brugge. ©Vastned

Vastned Retail Belgium blijft sterk presteren. Het ondervindt wel steeds meer de druk die komt te staan op het retailvastgoed.

De winst uit de kernactiviteiten (EPRA-resultaat) steeg in de eerste zes maanden van 1,24 euro naar 1,38 euro per aandeel.

De bezettingsgraad blijft zeer hoog, maar daalde in zes maanden van 99 procent naar 97 procent.

De huren bleven vrij stabiel.

De reële waarde van de portefeuille steeg licht, van 378 naar 379 miljoen euro.

Eind juni bestond 59 procent van de portefeuille uit toplocaties in de winkelstraten van Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge. Het is de bedoeling om dat op termijn naar 75 procent te brengen. De voorbije zes maanden is dat aandeel niet gestegen. Het is niet evident vandaag panden te vinden die in dat profiel passen en te koop zijn tegen een aanvaardbare prijs'.

Aan financiële middelen ontbreekt het Vastned Retail Belgium niet. De schuldgraad bedraagt slechts 29 procent.

Rudi Taeldeman van Vastned Retail Belgium gaf dinsdag toelichting bij de resultaten die maandag nabeurs werden bekend gemaakt. 

Hij is voorzichtig over de evolutie op de Belgische retailmarkt. 'De verhuuractiviteiten liggen onder het gemiddelde. De huurpijzen staan onder druk. De leegstand stijgt, zeker op de secundaire locaties. Er zijn nog weinig expansieve retailers. Kruidvat, VanHaren, Medi-Market, Arket en Monki behoren tot de uitzonderingen'.

Ook over de investeringsmarkt is hij niet euforisch. De rendementen zijn niet langer dalend. 'Een lichte stijging wordt verwacht, analoog met intresten op obligaties.

Voor 2018 wordt een bruto dividend van 2,70 à 2,80 euro per aandeel verwacht. Vorig jaar was dat 2,65 euro per aandeel.

Het is niet duidelijk hoe het nu verder moet na het mislukt overnambod van het Nederlandse moederbedrijf Vastned Retail. Mogelijk komt er meer duidelijkheid bij de bekendmaking van de resultaten  op woensdag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud