Advertentie
Advertentie

Vastned Retail Belgium ziet resultaat dalen

Het pand aan de Zonnestraat in Gent wordt gerenoveerd ©Vastned Retail Belgium

Vastned Retail Belgium heeft over het eerste halfjaar minder winst geboekt, een gevolg van 'een structurele herschikking' van de portefeuille. Ook over het hele jaar zal het resultaat dalen, de aandeelhouder mag dus een kleiner dividend verwachten.

Vastned Retail Belgium verwacht voor het hele jaar een dividend tussen 2,35 en 2,45 euro per aandeel. Dat is een stuk minder dan de 2,72 euro die hij over 2014 uitbetaald kreeg. De groep zal minder uitkeren omdat hij op basis van de halfjaarcijfers een operationeel resultaat verwacht dat 'beduidend' lager zal liggen. 

Dat verwachte dividend ligt nog lager dan wat Dirk Peeters van Bank Degroof had verwacht, 'dat kan betekenen dat onze winstverwachting per aandeel nog te hoog is', aldus de analist. Hij ging tot nog toe uit van 2,56 euro per aandeel en Vastned Retail keert doorgaans 100 procent van zijn winst uit.

De GVV of gereglementeerde vastgoedvennootschap zag zijn bedrijfswinst over de eerste zes maanden van 2015 zakken van 6,8 naar 6,1 miljoen euro. Dat komt omdat het bedrijf minder huurinkomsten kon boeken, op zijn beurt een gevolg van een verkoop van circa 12 procent van de portefeuille.

Netto was er wel een verbetering, van 6,7 naar 10,9 miljoen, een gevolg van een hogere waarde van de portefeuille, die steeg met vier miljoen.

Vastned mikt naar eigen zeggen op een 'accentverschuiving' naar meer kwalitatieve panden. Verschillende panden gingen er dus uit, maar op lange termijn moet die 'structurele herschikking' leiden tot een meer 'kwaliteitsvolle portefeuillle.

Op 30 juni bestond die voor 51 procent uit 'premium city high street shops'. Retailparken en baanwinkels, de zgn. non-high street shops maken nu nog 31 procent uit van de activa. In de Schuttershofstraat in Antwerpen kocht de groep onlangs een pand voor 4 miljoen, in de Zonnestraat in Gent wordt een winkel grondig gerestaureerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud