Vastned Retail bevestigt bod op Belgische dochter

Vastned Retail bevestigt het bod op zijn dochter Vastned Retail Belgium. De Belgische dochter bezit panden in Brugge. ©Vastned retail belgium

Vastned Retail heeft de intentie tot overname van de Belgische dochter Vastned Retail Belgium geformaliseerd.

Het dividend dat eventueel wordt uitgekeerd aan de huidige aandeelhouders gaat af van de biedprijs.

Vastned Retail biedt 57,5 euro per aandeel. Maar als een winstuitkering plaatsvindt voor de overname, gaat die af van de biedprijs. 

Bijgevolg bedraagt de effectieve biedprijs 54,88 euro per aandeel als de algemene vergadering van Vastned Retail Belgium het voorgestelde brutodividend van 2,62 euro per aandeel voor het boekjaar van 2017 bevestigt en uitkeert voor de overnamedatum. 

Het overnamebod is onderworpen aan enkele voorwaarden. Zo kan Vastned Retail het bod intrekken als de koers van een bepaald vastgoedindex meer dan 15 procent is gedaald ten opzichte van een vastgoedstandaard.

De aanvaardingsperiode loopt allicht van 2 mei tot en met 1 juni. Het overnamebod kent slechts één aanvaardingsperiode, zonder dat een vrijwillige heropening van het bod mogelijk is. Vastned Retail wil minstens 90 procent van de publieke aandelen in handen krijgen.

'We hebben het volste vertrouwen dat het aanvaardingspercentage van 90 procent zal worden behaald en dat we deze transactie samen succesvol kunnen afronden', zegt Vastned Retail-CEO Taco de Groot.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud