VGP breidt samenwerking met Allianz uit

Het project van VGP in San Fernando de Henares in de buurt van Madrid. ©VGP

De beursgenoteerde ontwikkelaar van logistieke parken is het jaar sterk gestart. VGP verwacht de komende maanden verschillende projecten op te leveren.

In de eerste vier maanden werd voor 18,1 miljoen euro huurovereenkomsten ondertekend en vernieuwd. Duitsland zorgt met 13 miljoen euro voor het gros van de deals. 

VGP's jaarlijkse huurinkomsten groeien zo met 16 procent sinds december tot 121 miljoen euro. De gemiddelde leaseperiode van de portefeuille stijgt tegelijk van 7,8 tot 8,2 jaar.

Grondbank

VGP heeft momenteel 30 projecten of 547.000 m² in aanbouw, wat 28,2 miljoen euro aan potentiële bijkomende huuropbrengsten vertegenwoordigt. Het bedrijf heeft zijn grondbank uitgebreid met 940.000 m² aan nieuw aangekochte grond. Daarnaast is nog eens 2,6 miljoen m² toegezegd onder voorbehoud van vergunningen. De grondbank is zo aangedikt tot 5,8 miljoen m².

De vastgoedontwikkelaar is niet van plan op zijn lauweren te rusten. Het bedrijf onderhandelt om 1,5 miljoen m² aan nieuwe kavels te verwerven. Ze hebben een ontwikkelingspotentieel van 780.000 m² verhuurbare oppervlakte. 

Allianz

Om steeds over verse middelen te beschikken voor nieuwe projecten heeft VGP een paar jaar geleden een joint venture opgericht met Allianz Real Estate, VGP European Logistics. Het actieterrein is Duitsland, Tsjechië, Slovakije en Hongarije. Op geregelde tijdstippen verkoopt VGP logistieke parken aan die joint venture. Op 1 april vond zo een 'vijfde closing' plaats die netto 130 miljoen euro opbracht.

VGP laat nu weten dat een tweede joint venture met Allianz Real Estate in de maak is en naar verwachting in juni van start zal gaan. Dat nieuwe bedrijf zal de markten van Spanje, de Benelux, Italië, Oostenrijk, Portugal en Roemenië bestrijken. De eerste deal verwacht VGP in het tweede kwartaal - juni dus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud