Advertentie

VGP breidt uit naar Spanje

©VGP

Vastgoedontwikkelaar VGP heeft in het eerste halfjaar sterke resultaten neergezet. Met een vastgoedportefeuille die de kaap van een half miljard euro heeft gerond zet de specialist in logistiek vastgoed zijn eerste stappen in de Spaanse vastgoedmarkt.

VGP heeft het zelf over recordresultaten die gestuwd worden door de groeimarkt Duitsland, waar meer dan de helft van de ontwikkelingsactiviteiten van VGP zijn gesitueerd.

In de voorbije zes maanden werden acht nieuwe projecten opgeleverd, goed voor een verhuurbare opperlvakte van 98.567 vierkante meter. Dat maakt dat de vastgoedportefeuille gegroeid is tot 25 afgewerkte projecten die een totaal verhuurbare oppervlakte vertegenwoordigen van 365.971 vierkante meter.

Daarnaast zijn er 19 nieuwe gebouwen in aanbouw, goed voor 322.014 vierkante meter verhuurbare oppervlakte. Dat samen met de stijging van de reële waarde van de vastgoedportefeuille (+21%) maakt dat de portefeuillewaarde voor het eerst de kaap van een half miljard euro rondt.

In de verhuurmarkt zag VGP de bruto huurinkomsten in het eerste halfjaar met 71 procent toenemen tot 7 miljoen euro. De toegezegde huurovereenkomsten stegen met 46,5 procent op jaarbasis tot 33,1 miljoen euro. De huidige ondertekende huurovereenkomsten vertegenwoordigen in totaal 614,477 vierkante meter verhuurbare oppervlakte met een gewogen gemiddelde duur van 7,9 jaar.

Een en ander maakt dat de nettowinst in het eerste halfjaar uitkwam op 32,2 miljoen euro (1,73 euro per aandeel) tegenover 30 miljoen euro vorig jaar op vergelijkbare basis.

Tijdens het eerste halfjaar zette VGP, dat grotendeels in handen is van ondernemer Bart Van Malderen (ex-Ontex), zijn eerste stappen in Spanje met de oprichting van een kantoor in Barcelona. VGP verwacht de eerste investeringen in deze nieuwe markt in de tweede helft van 2015. Daarnaast is VGP actief in onder meer Duitsland, Tsjechië, Roemenië, Estland, Letland en Slovakije.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud