VGP broedt op nieuwe obligatielening

Jan Van Geet, CEO van VGP, wil extra geld ophalen om ook in Nederland en Italië aan de slag te kunnen.

De vastgoedgroep VGP rond Bart van Malderen en Jan Van Geet blijft groeien als kool. Om ook de start in Nederland en Italië te financieren overweegt het bedrijf een nieuwe kapitaaloperatie.

VGP , de vastgoedgroep rond Bart van Malderen en Jan Van Geet, blijft groeien als kool. Om de start in Nederland en Italië te financieren overweegt het bedrijf een nieuwe kapitaaloperatie.

VGP had al een stevige voetafdruk op de markt voor logistiek vastgoed in Duitsland, Tsjechië, Spanje, Roemenië. Het wil nog meer groeien op die markten, maar streeft op korte termijn ook naar een bruggenhoofd in Nederland en Italië.

Eind juli kocht VGP zijn eerste terreinen in Nederland. Dat is vandaag een van de meest dynamische markten voor logistiek vastgoed. WDP (waar Jan Van Geet de stiel leerde) en Montea zijn er al zeer actief.

Ook in Italië wil VGP aan de slag. Het verwacht daar zijn eerste terreinen te verwerven in de tweede helft van 2018.

Steeds meer

VGP heeft in de eerste zes jaar maanden van dit jaar nieuwe huurovereenkomsten ondertekend ter waarde van 15 miljoen euro aan jaarlijkse  huuropbrengsten. Daarnaast hernieuwde het bestaande contracten ten belope van 3,5 miljoen euro aan huurinkomsten.

In dezelfde periode werden er 12 projecten (307.000 m²) opgeleverd. Nog eens 22 projecten (455.000 m²) zijn in aanbouw.

Er is ook heel veel grond verworven (654.000 m²) voor nieuwe ontwikkelingen. Voor nog eens 1.439.000 m² grond zijn er opties. Tussen eind december en eind juni werd de grondbank uitgebreid van 3.261.000 m² naar 3.335.000 m².

In de voorbije zes maanden werd ook een vierde transactie gesloten met VG European Logistics, het joint venture met Allianz ter waarde van 400 miljoen euro. Dat zorgde voor 289,7 miljoen euro aan inkomsten die kunnen worden gebruikt voor nieuwe investeringen.

De winst is in de eerste zes maanden van 2018 fors gestegen tegenover dezelfde periode een jaar geleden, van 12,3 miljoen euro naar 74,8 miljoen euro.

Verwachtingen

CEO Jan Van Geet is optimistisch voor de toekomst. ‘We zijn er in geslaagd de terreinen te vinden. De vastgoedontwikkelingen lopen goed, De marktfundamenten zijn sterk. Er worden nieuwe geografische markten aangeboord. Dat zal tot gevolg hebben dat onze ontwikkelingen in de komende twaalf top achttien maanden aan momentum gaan winnen’.

Om die geografische expansie te financieren en de versnelde groei van de vastgoedontwikkeling mogelijk te maken, bekijkt VGP de mogelijkheden voor een nieuwe kapitaaloperatie. ‘Een van de mogelijkheden is de uitgifte van nieuwe obligaties’, aldus het persbericht.

VGP lanceerde vorig jaar in juni nog met succes een lening van 75 miljoen euro waarop ook particulieren konden intekenen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect