VGP casht 150 miljoen in Barcelona

Het wereldwijde distributiecentrum van Mango in de buurt van Barcelona.

De vastgoedgroep van de families Van Geet en Van Malderen verkoopt na twee jaar 'een van de mooiste logistieke gebouwen in Spanje', het distributiecentrum van de kledingketen Mango in de buurt van Barcelona.

De aankoop van het splinternieuwe geautomatiseerde distributiecentrum in het Catalaanse Lliça d'Amunt was een mijlpaal voor de intrede op de Spaanse markt, zegt VGP-CEO Jan Van Geet. De specialist in logistiek vastgoed had tot dan vooral zijn vizier op Oost-Europa en Duitsland gericht.

Van Geet suggereert dat hij een mooi bod heeft gekregen. 'We hebben lang moeten nadenken over deze transactie, en we zijn zijn tot de conclusie gekomen dat de verkoop aan deze voorwaarden in het belang van de VGP-aandeelhouders is.' De middelen van de verkoop zullen worden geïnvesteerd in nieuwe projecten.

Meerwaarde

VGP  ontvangt 150 miljoen euro bij de verkoop en zal een 'significante meerwaarde' boeken op de transactie. Maar de Belgische groep behoudt ook nog de 150.000 vierkante meter grond nabij het Mango Global Distribution Centre. Die zal VGP verder ontwikkelen. De aankoopprijs van het Mango-gebouw én die gronden eind 2016 bedroeg 'meer dan 150 miljoen euro'.

Het Mango-gebouw van 40 meter hoog werd speciaal ontworpen voor de kledingketen. Het gebouw van 180.000 vierkante meter heeft zeer moderne technologie en robots die 75.000 stukken kleding per uur kunnen verwerken. Het levert kleding aan de 2.200 Mango-winkels in 110 landen. Mango huurt het gebouw 30 jaar lang.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud