VGP sluist acht gebouwen door naar joint venture met Allianz

VGP-topman Jan Van Geet ©RV DOC

Vastgoedontwikkelaar VGP heeft drie bedrijvenparken in Spanje en Oostenrijk, samen goed voor acht logistieke gebouwen, getransfereerd naar VGP European Logistics 2.

Dat is de 50/50-joint venture die VGP  en Allianz Real Estate, de vastgoedpoot van de Duitse verzekeraar, begin juli hebben opgericht.

De transactiewaarde van de deal bedraagt 175 miljoen euro. Bruto levert de transfer VGP circa 95 miljoen euro op. De nieuwe joint venture beoogt binnen de vijf jaar door te groeien naar een bruto vermogenswaarde van 1,7 miljard euro. Dat zal gebeuren door vastgoed dat VGP heeft ontwikkeld in Oostenrijk, Italië, Nederland, Portugal en Roemenië over te hevelen.

Het is al de tweede joint venture die de twee partijen hebben opgezet. De eerste joint venture dateert van 2016 en heeft intussen al voor een waarde van 1,4 miljard euro aan gebouwen in eigendom of in aanbouw overgenomen van VGP. De laatste dateert van april, toen voor 203 miljoen euro gebouwen werden doorgesluisd. Nog voor het einde van het jaar zal nog een transactie doorgevoerd worden, zo luidt het.

Door het logistiek vastgoed over te hevelen naar de joint ventures met Allianz kan VGP het geïnvesteerde kapitaal recycleren en aanwenden voor nieuwe projecten.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud