VGP sluit deal van 400 miljoen euro

Jan van Geet, CEO van VGP.

De vastgoedontwikkelaar VGP draagt een reeks logistieke parken in Duitsland en Tsjechië over aan zijn joint venture met Allianz Real Estate.

De overdracht van de logistieke parken aan VGP European Logistics, haar 50/50 joint venture met Allianz Real Estate, heeft een waarde van meer dan 400 miljoen euro. De netto-verkoopopbrengst bedraagt 301 miljoen euro. Dat bedrag wordt aangewend om kortlopende bankschulden terug te betalen, dividenden uit te te keren en de ontwikkelingspijplijn uit te breiden.

De vastgoedportefeuille van de joint venture bestaat uit 60 afgewerkte projecten die een totaal verhuurbare oppervlakte vertegenwoordigen van 1.217.631 m² met een huidige bezettingsgraad van 99,4% en een reële waarde van 1,1 miljard euro.

VGP meldt verder dat het in het eerste kwartaal nieuwe huurcontracten tekende voor een totaalbedrag van 7,2 miljoen euro. De toegezegde huurovereenkomsten op jaarbasis stegen hierdoor tot 90,0 miljoen euro

In totaal werden 9 projecten opgeleverd, goed voor een totale verhuurbare oppervlakte van 244.226 m², met, zoals hierboven vermeld, nog eens 26 projecten in aanbouw die 505.150 m² toekomstige verhuurbare oppervlakte vertegenwoordigen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud