VGP tankt minstens 175 miljoen euro bij

Logistiek park van VGP in Madrid. ©VGP

VGP, gespecialiseerd in logistiek vastgoed, hoopt met de uitgifte van obligaties 175 à 225 miljoen euro op te halen.

De obligaties met vervaldatum in maart 2026 dragen een brutorente van 3,5 procent per jaar. Het nettorendement bedraagt 2,3 procent. De obligaties zijn grotendeels bestemd voor institutionele beleggers, maar ook particulieren kunnen intekenen. Voor hen is een tranche van maximaal 50 miljoen euro gereserveerd. 

VGP  mikt in eerste instantie op 175 miljoen euro, maar bij grote interesse kan dat uitgebreid worden tot 225 miljoen euro. 

Het bedrijf gaat de netto-inkomsten (na aftrek van gemaakte kosten) onder andere gebruiken om een obligatie van 75 miljoen euro die afloopt in december terug te betalen. Met de resterende miljoenen wil VGP zijn expansie verderzetten via de aankoop van gronden in Nederland en Italië (80 miljoen euro) en de ontwikkeling van nieuwe projecten (68,1 miljoen euro). Het management verwacht dat het volledige bedrag binnen 12 à 18 maanden volledig geïnvesteerd zal zijn.

Nederland

VGP had al een stevige voetafdruk in Duitsland, Tsjechië, Spanje en Roemenië en streeft nu ook naar een bruggenhoofd in Nederland en Italië. Eind juli kocht het zijn eerste terreinen in Nederland. VGP volgt met zijn investering het voorbeeld van beursgenoteerde sectorgenoten als WDP en Montea. In Nederland schieten door de opmars van e-commerce logistieke centra en magazijnen als paddenstoelen uit de grond. 

VGP heeft een beurswaarde van 1,2 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud