Advertentie

VGP tankt op enkele uren 200 miljoen bij

CEO Jan Van Geet (links) en voorzitter Bart Van Malderen gaan intekenen op de kapitaaloperatie. ©Jerry De Brie

VGP heeft op enkele uren tijd en tegen een minieme korting 200 miljoen opgehaald. De referentieaandeelhouders Jan Van Geet en Bart Van Malderen tekenden voor 108 miljoen in.

De timing van VGP   is goed gekozen: de vastgoedgroep zet sterk in op e-commerce, dat in de coronacrisis meer dan ooit floreert.

De groep plaatste bij institutionele beleggers en bij de twee referentieaandeelhouders van VGP - CEO Jan Van Geet en voorzitter Bart Van Malderen - 2 miljoen aandelen tegen 100 euro per stuk. Dat is een korting van slechts 4,6 procent tegenover de koers van VGP voor de schorsing dinsdagmiddag.

4,6%
Korting
VGP verkocht de nieuwe aandelen tegen een minieme korting van 4,6 procent.

Van Geet en Van Malderen schreven in op respectievelijk 33,8 procent en 20,16 procent van de nieuwe stukken. Dat komt overeen met hun belangen in VGP. Dankzij die aankopen verwateren ze niet.

VGP zal de opbrengst van de operatie gebruiken om 'zijn financiële koopkracht te verhogen, zijn eigen vermogen te versterken, om de investeringspijplijn te financieren en om voordeel te kunnen halen uit bijkomende investeringsmogelijkheden', staat in een persbericht.

Allianz(tie)

De kapitaaloperatie volgt kort op de uitbreiding van de alliantie tussen VGP en de vastgoedpoot van de Duitse verzekeraar Allianz. Die zet sinds 2016 een turbo op de Europese expansie van de vastgoedgroep. Er komt een nieuwe joint venture tussen de twee partners, die de verdere ontwikkeling van het VGP Park in München zal omvatten. Dat is een verschil met de eerste twee joint ventures, die zich op al voltooide bedrijvenparken van VGP focuste.

Mede dankzij de samenwerking met Allianz kon VGP het kruim van het Duitse bedrijfsleven - onder meer BMW en Lidl - als huurder strikken. Ze is in Duitsland ook de huisbaas van Amazon. Het bouwde in Frankenthal een enorm verdeelcentrum voor de internetreus.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.