VGP trekt dividend fors op

Jan Van Geet, de CEO van VGP.

De vastgoedontwikkelaar keert een brutodividend uit van 2,2 euro per aandeel, bijna 16 procent meer dan over het boekjaar 2017.

CEO Jan Van Geet - met 33,18 procent hoofdaandeelhouder van VGP - en aandeelhouder van het eerste uur Bart Van Malderen (ex-Ontex, 25,16%) innen als grootaandeelhouders het gros van de dividenduitkering. Bij Van Geet stroomt er 13,8 miljoen binnen, bij Van Malderen wordt de bankrekening met ruim 10 miljoen gespijsd.

De genereuze dividenduitkering volgt op een recordjaar voor VGP . De vastgoedontwikkelaar vergrootte afgelopen jaar zijn voetafdruk in Europa naar Italië, Nederland en Oostenrijk. Eind november werd hij ook in Portugal actief. VGP is voortaan in twaalf landen aanwezig.

De huurinkomsten van de groep klommen met een kwart tot 104 miljoen euro en de nettowinst groeide met 26 procent tot 121 miljoen euro.

VGP leverde aan zijn klanten 21 projecten af met een oppervlakte van 505.000 m². Dit jaar werden er al twee projecten afgeleverd en VGP heeft er nog 19 in de pijplijn zitten. Het kocht parallel 1,7 miljoen m² gronden voor toekomstige projecten.

VGP meldt ook dat het de samenwerking met Allianz Real Estate gaat uitbreiden naar nieuwe landen. De ontwikkelaar van logistiek vastgoed werkt via VG European Logistics al jaren samen met de vastgoedpoot van de verzekeraar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect