WDP investeert 21 miljoen in Londerzeel

WDP wordt geleid door Joost Uwents (links) en Tony De Pauw ©WDP

WDP, de grootste logistieke vastgoedbevak van België, gaat in Londerzeel voor 4 huurders magazijnen bouwen en vernieuwen. De investering in dit gecombineerd project bedraagt 21 miljoen euro. De weerslag op de resultaten wordt deels in 2014, deels in 2015 verwacht.

WDP beschikte in Londerzeel over diverse magazijnen en kocht in juli 2012 nog een site langs de A12 bij (via partiële splitsing van Immo Weverstraat). Het is het geheel van die gebouwen en terreinen dat nu aanpassingen zal ondergaan zodat bestaande huurders een meer geschikt onderkomen krijgen en ook een nieuwe huurder kan worden verwelkomd.

In een eerste fase zal Crown-Baele, een producent van bottelmachines, verhuizen naar de historische WDP-site aan de Nijverheidsstraat. Die wordt aangepast aan de industriële activiteiten van deze klant van WDP. Crown-Baele, die voor korte termijn huurde, engageert zich voor een periode van negen jaar.

WDP gaat vervolgens de oude gebouwen aan de Weverstraat afbreken, de site saneren en er een modern logistiek complex neerzetten. Huurder wordt alvast de logistieke dienstverlener Colfridis, momenteel al huurder op de historische site in Londerzeel. Voor Colfridis wordt een magazijn op maat opgetrokken met een oppervlakte van 14.500 m2.

Davigel, een specialist voor keukenprofessionals en een andere huurder aan de Nijverheidsstraat, zal zijn activiteiten centraliseren in de gebouwen van WDP langs de Rijksweg te Bornem. 

WDP gaat ten slotte een tweede gedeelte aan de Nijverheidsstraat herontwikkelen en er een diepvriesmagazijn met 20.000 palletplaatsen realiseren voor Lantmännen Unibake. Deze internationale bakkerijgroep gaat een huurcontract van 20 jaar aan.

WDP denkt de eerste drie stappen te kunnen afronden tegen het eerste kwartaal van 2014 en de laatste fase (Lantmännen Unibake) tegen uiterlijk het eerste kwartaal van 2015. De totale investering in deze combinatie van projecten wordt geraamd op 21 miljoen euro. WDP verwacht hierop een rendement te realiseren van 8 procent.

Met deze 'creatieve totaaloplossing' zal WDP zijn bezettingsgraad verder kunnen verbeteren en zijn pijplijn van voorverhuurde projecten uitbreiden met 21 miljoen euro tot ruim 30 miljoen euro, klinkt het in een persbericht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud