WDP koopt site langs A12

Joost Uwents, CEO van WDP (foto: Wim Kempenaers) ©wim kempenaers (wkb)

WDP, de grootste logistiek vastgoedbevak van België, legt 3,4 miljoen euro op tafel voor een site van 30.000 vierkante meter langs de A12-snelweg in Londerzeel.

WDP sloot een overeenkomst met Immo Weversstraat voor de 'strategische site', die een rechtstreeks toegang biedt tot A12 in Londerzeel (zie illustratie onderaan). Het gaat om een oude industriële site met een bebouwde oppervlakte van 10.000 vierkante meter en een grondoppervlakte van 30.000 vierkante meter.

De site is vandaag verhuurd aan bottelmachinebedrijf Crown-Baele, voor een resterende termijn van 1 jaar voor 300.000 euro. Na het verstrijken van dat huurcontract wil WDP de oude gebouwen afbreken en site saneren.

'We verwerven eigenlijk een site met nog een jaar kasstroom', zegt woordvoerder Michael Van den Hauwe. 'Dat geeft ons de tijd over die periode al voorverhuringen te realiseren en Crown-Baele kan alle opties bekijken. Het is immer niet de bedoeling dat het bedrijf op die lokatie blijft, aangezien we de site willen ontwikkelen tot een logistieke site.'

WDP betaalt 3,4 miljoen euro, via de uitgifte van nieuwe aandelen. Technisch gaat het om een 'partiële splitsing'. Daarbij wordt de site uit de oude vennootschap gelicht en in ruil voor nieuwe aandelen WDP bij de bevak ondergebracht.

Daarvoor roept de bevak een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeen voor 4 september. Als het vereiste aanwezigheidsquoruom niet bereikt wordt, volgt een tweede BAV op 21 september.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud