WDP nog groter in Nederland

WDP slaat opnieuw een slag in Nederland. Nu koopt de specialist in semi-industrieel en logistiek vastgoed een distributiecentrum in Barneveld, waarvoor 26 miljoen euro wordt neergeteld. De waarde van de Nederlandse portefeuille van WDP stijgt hierdoor tot ruim 350 miljoen euro.

Het distributiecentrum dat WDP koopt, wordt momenteel volop gerenoveerd en uitgebreid. De bestaande opslagruimte van 21.000 m2 wordt tegen de zomer 2013 aangevuld met 8.500 m2 nieuwe opslag- en kantoorruimte. De bestaande kantoren (3.250 m2) worden eveneens vernieuwd. Na de werken zal het centrum, dat langs de A1/A30 autosnelweg van Amsterdam richting Hannover ligt, dus meer dan 30.000 m2 groot zijn.

WDP koopt het distributiecentrum van Pon Onroerend Goed. Dat bedrijf staat in voor de renovatie en uitbreiding, en zal via een werkmaatschappij het centrum voor 15 jaar huren. Die huur zal na de oplevering in juni 2013 jaarlijk 2,1 miljoen bedragen. Dat levert een initieel bruto huurrendement op van 8 procent.

WDP betaalt het overnamebedrag in fasen. Bij de overname op 30 november werd een bedrag van 20,1 miljoen overgemaakt. Eind december, bij de oplevering van de eerste fase van de nieuwbouw, volgt een tweede betaling van 2 miljoen en in juni 2013, als de tweede fase klaar is, een derde betaling van 3,6 miljoen euro. Samen maakt dat 25,7 miljoen euro.

'Dankzij deze strategische verwerving krijgt de WDP portefeuille in Nederland een omvang van ruim 350 miljoen euro en komt het totaal aantal sites op net geen 30', verklaart Joost Uwents, ceo van WDP, in een persbericht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud