WDP rijgt vier aankopen aaneen

Co-CEO's Tony De Pauw (R) en Joost Uwents. ©WDP

De vastgoedbevak WDP maakt bekend vier sites te hebben gekocht, twee in ons land en twee in Nederland, voor een gezamenlijk bedrag van circa 54 miljoen euro. De ambitie om de portfolio met de helft te doen groeien in 2013-2016, is al voor de helft in zicht.

WDP, gespecialiseerd in logistiek vastgoed, sloot in de afgelopen week vier koopovereenkomsten af.

Ten eerste zijn er twee in België. In Ternat verwerft WDP een logistiek gebouw van 9.000 m2, dat verhuurd is aan Axus tot eind 2020. En in Zaventem, nabij de luchthaven, koopt het een zogeheten multi-unit, een gebouw dat is opgesplitst in verschillende units met bijbehorende kantoren. In het gebouw, dat in totaal 19.000 m2 beslaat, huren onder meer bpost en het helikopterbedrijf Agusta. 

Daarnaast doet WDP twee aankopen in Nederland. In Tilburg, wat WDP bestempelt als de logistieke hotspot van Zuid-Nederland, werd vorige week een site aangekocht van ruim 20.000 m2, een opslagruimte met cross-dock faciliteiten, dus voor de verwerking van goederen van verschillende leveranciers die in specifieke combinaties naar verschillende klanten gaan. Typische gebruikers daarvoor zijn on line retailers. Het gebouw in Tilburg is verhuurd aan Bakker Logistiek voor 12 jaar.

En dan is er nog een koopovereenkomst voor een nieuwbouwmagazijn in Venray. Die transactie hoopt WDP begin juni af te ronden. In de bestaande 40.000 m2 werkt logistiek dienstverlener CEVA Logistics voor Microsoft. Er is nog een uitbreiding voorzien van 35.000 m2, gezamenlijk te dragen door koper en verkoper.

WDP heeft de ambitie de portfolio in de jaren 2013-2016 met 50 procent te doen aangroeien, wat staat voor een waarde van 600 miljoen euro. Eind 2013 was daarvan 40 procent geïdentificeerd, goed voor zowat 250 miljoen euro (110 miljoen voor aankopen, 120 miljoen voor projecten die nog in aanbouw zijn in ons land en in Nederland, en 20 miljoen in afgewerkte projecten). Inmiddels is dat opgelopen tot 50 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud