WDP verkoopt oude erwtjesfabriek in Leuven

De eigenaars en het management van WDP, dat in 2017 verkozen werd tot Onderneming van het Jaar. ©Photo News

De projectontwikkelaar Revive heeft de site overgenomen en gaat die verbouwen tot een site van 30.000 m² met ruimte voor cultuur, ondernemen, wonen en ontspanning.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het pand werd in 1886 gebouwd en huisvestte een fabriek van Marie Thumas, de eerste conservenfabriek in ons land. Na de sluiting van de fabriek in 1977, bood het onderdak aan een bonte mix van culturele, sportieve en creatieve activiteiten zoals een jazzclub en een squashclub.

Het gebouw verkeert echter in een slechte toestand en staat ook gedeeltelijk leeg. De woningen in het pand werden onlangs door de Wooninspectie ongeschikt verklaard.

Erfgoed

Omdat de gebouwen een historische en industriële erfgoedwaarde hebben, zullen ze in combinatie met nieuwbouw worden gerenoveerd. Naast verenigingen voor cultuur, sport en ontspanning en woonvormen zal de focus van de toekomstige activiteiten na renovatie - in de lijn van de ontwikkelingen in de aanpalende Vaartkom - vooral liggen op lokale ambachten en maakbedrijven in de creatieve en circulaire economie. Hoe de site er in detail zal uitzien, is nog onduidelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud