Advertentie

Wereldhave Belgium bevestigt winstprognose

Het winkelcentrum Les Bastions in Doornik wordt gerenoveerd en uitgebreid ©les bastions

De specialist in winkelcentra zag zijn inkomsten over het voorbije kwartaal toenemen en toont zich optimistisch voor de rest van het jaar.

Wereldhave Belgium ontving zopas de nodige vergunningen voor de uitbreiding van Belle Ile in Luik. Maar de groep zal de werken pas starten als hij voldoende huurders heeft gevonden, zo laat hij weten in zijn trading update voor het derde kwartaal. Retail Park, dat grenst aan het winkelcentrum Les Bastions in Doornik, is sinds februari operationeel en voor 97 procent bezet. Dat heeft dus in belangrijke mate bijgedragen aan de huurinkomsten en het resultaat.

Wat Les Bastions zelf betreft: daar wordt volop gerenoveerd en uitgebreid (15.000 m2), zo is te horen; De oplevering van die werken staat gepland voor de eerste helft van 2018, de totale investering is gescchat op 55 miljoen euro, het verwachte rendement ligt op 6,5 à 7 procent. Alle andere projecten zitten nog in de plannings- en vergunningsfase, zoals het Retail Park. De waarde van de ontwikkelingsprojecten bedroeg op 30 september 29,8 miljoen.

De huurinkomsten over negen maanden zijn gegroeid van 34,8 naar 37,4 miljoen euro, een mooie stijging van meer dan zeven procent. Het recente faillissement van MS Mode heeft geen impact op de huurinkomsten, aldus Wereldhave omdat zowel in Kortrijk, als in Luik en Nijvel de lopende huurcontracten werden overgenomen door de nieuwe eigenaar. In het winkelcentrum Ring Shopping Kortrijk Noord werden nieuwe contracten gesloten met Cook & Serve, Belloy, Alter Smoke en Youwok.

Alles wijst er op aldus Wereldhave Belgium dat de verwachte winst ook zal gerealiseerd worden, met name een direct resultaat per aandeel tussen 5,75 en 5,85 euro per aandeel; vorig jaar bedroeg dat 5,63 euro. Over het dividend wordt niks gezegd. Na negen maanden is de portefeuille 746,1 miljoen waard of 13,4 miljoen meer dan einde 2015. De bezettingsgraad van de winkelcentra is weer nipt boven 95 procent gestegen. De schuldratio blijft met 28,3 procent extreem laag.

De beurskoers noteert nog steeds met een premie van 38 procent boven de intrinsieke waarde. Wereldhave Belgium sloot woensdag 0,2 procent lager op 111,20 euro. Op 7 juni bereikte het een piek van 121,30 euro, waarna een onverklaarbare forse daling en een gedeeltelijk herstel volgde. Bank Degroof heeft een koersdoel van 106 euro voor Wereldhave Belgium en adviseert om het aandeel te houden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud