Advertentie

Wereldhave Belgium haalt 50 miljoen op

Het Kortrijk Ring Shopping Center ©wereldhave

Vastgoedvennootschap Wereldhave Belgium geeft voor 50 miljoen euro nieuwe aandelen uit. De opbrengst dient om de overname van het Kortrijkse Ring Shopping Center te financieren.

Vorige week raakte al bekend dat de groep op een kapitaaloperatie zat te broeden. Nu wordt de kapitaalverhoging ook effectief doorgevoerd. Het gaat om een operatie met voorkeurrecht.

Wereldhave Belgium geeft 630.819 nieuwe aandelen uit tegen 79,25 euro per aandeel. Dat is een korting van meer dan 21 procent tegenover de beurskoers.  Coupon nr 18 (voorkeurrecht) en coupon nr 19 (dividend 2014) werden maandag na beurs eerst onthecht.

Aandeelhouders kunnen 1 nieuw aandeel verwerven per tien die ze bezitten. De inschrijvingsperiode start op dinsdag 27 januari (om 8 uur) en loopt tot en met dinsdag 10 februari (om 16 uur).

Niet uitgeoefende voorkeurrechten zullen daarna als scrips worden verkocht aan institutionele beleggers via een private plaatsing. Die zal in principe plaatsvinden op 11 februari.

De referentieaandeelhouders van Wereldhave Belgium – Wereldhave NV, Wereldhave International en Federale Verzekering – hebben er zich toe verbonden hun voorkeurrechten uit te oefenen en in te schrijven op de kapitaalverhoging voor een totaal bedrag van 37,3 miljoen euro. Wereldhave NV gaat voorts niet geplaatste scrips opkopen om zo nog eens een maximum 40.594 nieuwe aandelen te verwerven. Op die manier willen Wereldhave NV en Wereldhave International hun gezamenlijk belang opdrijven naar 70 procent min 1 aandeel. Samen controleren ze al 68,87 procent van Wereldhave Belgium.

De opbrengst van net geen 50 miljoen euro is bestemd om de volledige overname van het Kortrijkse Ring Shopping Center te financieren. Wereldhave Belgium zou daarvoor in principe een beroep kunnen doen op bestaande kredietlijnen, legt de groep uit in een persbericht, maar zijn schuldgraad zou daardoor te sterk stijgen. Die moet onder de 33 procent omdat het winkelcentrum in Luik nog steeds meer dan 20 procent van de portefeuille uitmaakt.  Door de kapitaalverhoging zal de schuldgraad weer dalen tot minder dan 33 procent.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud