Wereldhave Belgium knipt fors in dividend

Les Bastions in Doornik is een shopping center van Wereldhave Belgium.

De beheer van shoppingcentra verlaagt om voorzichtigheidsredenen het dividend met 14 procent.

De verhuurder van shopping centra laat de dividendknip maandag voorbeurs omfloerst weten in een persbericht met als titel: 'Aanpassing financiële kalender'. Daaruit blijkt dat Wereldhave Belgium  op 13 november een brutodividend zal uitbetalen van 4,50 euro. Dat is 14 procent minder dan vorig jaar (5,20 euro). Het dividend staat daarmee terug op het niveau van 2015.

Initieel voorzag de raad van bestuur over het boekjaar 2019 een brutodividend uit te keren van 5,20 euro, hetzelfde niveau als vorig jaar. 'Als voorzichtigheidsmaatregel omtrent een gezond liquiditeitsbeheer in het kader van de onzekere impact van Covid-19 heeft de raad van bestuur het dividend bijgesteld', klinkt het in het persbericht. Wereldhave Belgium benadrukt dat het verlaagde dividend nog steeds hoger ligt dan 80 procent van de winst, een wettelijke verplichting voor een gereglementeerde vastgoedvennootschap (gvv).

Op 20 april biechtte Wereldhave Belgium een verlaging van de winst in het eerste kwartaal op met twee derde. De groep kondigde toen aan het dividend opnieuw 'te overwegen'.

De dividendverlaging is een voorzichtigheidsmaatregel omtrent een gezond liquiditeitsbeheer in het kader van de onzekere impact van Covid-19.
Wereldhave Belgium

Verder laat Wereldhave Belgium weten dat de algemene vergadering wordt gehouden op 2 september. Die vergadering werd eerder dit jaar uitgesteld als gevolg van Covid-19. Op 16 juli publiceert Wereldhave Belgium de halfjaarcijfers. Dan zal de groep nadere toelichting geven over de impact van Covid-19.

Wereldhave Belgium heeft zowel shoppingcentra als retailparken in portefeuille.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud