Wereldhave Belgium krikt winst stevig op

Het winkelcentrum in Doornik dat deel uitmaakt van de vastgoedportefeuille van Wereldhave. ©Foto: Wereldhave

De vastgoedbevak Wereldhave Belgium legt voor de eerste zes maanden van het jaar stevige cijfers voor. De courante winst per aandeel stijgt van 2,19 naar 2,34 euro per aandeel.

Wereldhave Belgium, dat vooral focust op winkelcentra en kantoorruimte, ziet haar netto huurresultaat de eerste zes maanden van dit jaar toenemen van 11,7 miljoen tot 13,5 miljoen euro. De sterke stijging is vooral te danken aan de inbreng van winkelvastgoed in Genk en de uitbreiding van een winkelcentrum in Nijvel.

De bezettingsgraad van het vastgoed in portefeuille steeg met 0,7 procent ten opzicht van eind vorig jaar tot 93,8 procent. In de winkelcentra bedraagt de bezetting 98,8 procent. 83,2 procent van de kantoorruimte is in gebruik.

De reële waarde van de vastgoedportefeuille is het voorbije halfjaar met 106,2 miljoen euro toegenomen tot 504,7 miljoen euro of 72,99 euro per aandeel. Dat is deels te danken aan het winkelcentrum in Nijvel, dat zijn status van 'projectontwikkeling' naar een 'afgewerkte' vastgoedbelegging zag veranderen en deels dankzij het winkelvastgoed in Genk.

De stijgende huurinkomsten missen hun invloed op het nettoresultaat niet. De directe winst per aandeel - de grondslag voor het dividend - stijgt van 2,19 naar 2,34 euro per aandeel. Inclusief meerwaarden op de vastgoedportefeuille stijgt de nettowinst per aandeel van 2,47 naar 2,70 euro per aandeel.

Voor heel het boekjaar 2012 stelt het management een direct resultaat per aandeel tussen 4,65 en 4,75 euro in het vooruitzicht. In 2011 bedroeg het direct resultaat per aandeel 4,34 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud