Advertentie

Xior grijpt zijn kans in Groningen

Xior koopt een gebouw dat bekend staat als 'de zwarte doos' en zal er studentenlogies van maken. ©Xior

In Nederlands vierde studentenstad koopt kotenverhuurder Xior een versleten kantoorgebouw waar het na een opknapbeurt minstens 225 huurders onderdak zal bieden.

Al bij al zal de transactie en de renovatie 46 miljoen kosten, en verwacht Xior vanaf eind 2020 meteen een huurrendement van 6,2 procent neer te zetten. Het is de tweede aankoop van Xior in Groningen, dat volop in expansiemodus zit. Recent zetten de Belgen voet aan wal in zowel Spanje als Portugal.

Xior bezat al een eerste gebouw in Groningen, met 180 studentenkoten. Daar komen er over anderhalf jaar 225 bij, en 180 parkeerplaatsen. Xior en verschillende vastgoedanalisten stippen aan dat schaalvoordeel de kosten in Groningen zal drukken. Het totaal komt dus op 405 in één stad, terwijl Xior rond nieuwjaar 5.505 units beheerde.

De beurskoers reageert positief op de aankondiging van woensdagavond. Maar bij de vastgoedspecialisten is niemand verrast dat Xior voortgaat op de ingeslagen weg. Integendeel: zij gaan zelfs lichtjes op de rem staan. Operationeel ziet niemand een probleem, omdat de schaarste in Groningen Xior rechtstreeks in de kaart speelt. Maar het aandeel is 'geprijsd voor perfectie' wegens het foutloze parcours sinds de beursgang.

Daarom speelt Xior vandaag zijn laatste koopadvies kwijt: de rating zakt naar houden bij Degroof Petercam.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud