Advertentie

Xior: 'Ongeziene rush op studentenkamers'

Studentenkamers van Xior in Groningen.

De eigenaar van 12.595 studentenkoten herhaalt de jaarwinstprognose bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers.

Xior   verdiende over de eerste negen maanden van het jaar 1,19 euro per aandeel, meldt de beheerder van koten in een persbericht dinsdag voorbeurs. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Xior herhaalt de winstprognose voor 2021 van 1,80 euro per aandeel. Dat is een toename met 6 procent. 

De bezettingsgraad lag tussen januari en september op gemiddeld 97,8 procent, bijna stabiel tegenover de 97,7 procent over dezelfde periode vorig jaar. 'In alle landen zien we een ongeziene rush op studentenkamers', stelt Xior vast.

Xior is met 12.595 verhuurbare studentenunits in vier landen actief: België, Nederland, Spanje en Portugal.  'We zien meer vraag door de groei van de studentenpopulatie en door de brexit, waardoor minder studenten naar het VK trekken. Daarnaast willen veel studenten door covid een verloren jaar goedmaken, waardoor ze langer dan voorzien blijven huren.'

Veel studenten willen door covid een verloren jaar goedmaken, waardoor ze langer dan voorzien blijven huren

Nettodividendrendement

De portefeuille van Xior heeft een waarde van 1,74 miljard euro. 'Als de huidige pijplijn wordt gerealiseerd, zitten we aan meer dan 18.000 studentenunits en een portefeuille van 2,2 miljard euro.'

Xior herhaalt het voornemen om minstens 80 procent van de winst uit te keren (overigens ook de wettelijke verplichting), wat een verwacht brutodividend over het boekjaar 2021 impliceert van 1,44 euro. Dat komt neer op een nettodividendrendement van 2 procent. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud