Advertentie

Zorgvastgoed van Care Property krikt winst op

De coronacrisis in de woonzorgcentra heeft niet geleid tot betalingsachterstanden. De uitbater van zorgvastgoed Care Property Invest stoomt dan ook door met een sterke winstgroei.

Terwijl andere vastgoedspelers zich door corona gedwongen zien om huur kwijt te schelden, blijft Care Property Invest voorlopig gespaard. De uitbater van serviceflats en woonzorgcentra slaagde er dan ook in de winst fors op te krikken. In de eerste drie kwartalen van het jaar bedroeg de aangepaste EPRA-winst (de winst uit kernactiviteiten) 16,8 miljoen euro, een stijging van 21 procent tegenover diezelfde periode vorig jaar.

De vastgoedvennootschap uit het Antwerpse Schoten had na de eerste jaarhelft al eens de winstvooruitzichten opgetrokken en bevestigt opnieuw de verhoogde EPRA-winstverwachting van 0,96 euro per aandeel over heel 2020. Het dividendvooruitzicht blijft onveranderd op 0,8 euro per aandeel.

Met investeringen in zorgvastgoed in Nederland en Spanje heeft CP Invest de waarde van de vastgoedportefeuille dit jaar al met een kwart opgekrikt tot 804 miljoen euro. Van eventuele afwaarderingen omwille van de coronacrisis is ‘allerminst sprake’, meldt het bedrijf. Het benadrukt dat door corona getroffen woonzorgcentra van de overheid financiële steun krijgen, waardoor de impact voor CP Invest beperkt is. Er zijn ook geen betalingsachterstanden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud