167 jobs bedreigd bij melkinzamelaar Milcobel

©Milcobel

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel wil haar Drinks-afdeling in Schoten sluiten, nu het wil stoppen met de eigen productie van melkdrankjes. De groep onderzoekt ook of Inza, haar bekendste merknaam, nog een toekomst heeft.

Milcobels afdeling in Schoten produceert melkdrankjes onder merknamen als Inza, Choco!Choco!', Yogho! Yogho! en levert die ook aan andere bedrijven.

'Maar die markt is structureel aan het dalen', zegt Milcobel-woordvoerster Kathleen De Smedt. 'Het melkverbruik daalt jaarlijks met 3 procent. En bovendien gaat het om een markt waar de marges laag tot negatief zijn,' klinkt het.

Tegelijkertijd is de productiesite in Schoten verouderd, en moet er dus worden geïnvesteerd in een moderniseringsoperatie. Maar marges op de productie van de melkdrankjes zijn dus te laag om die kosten te dragen.

Inza op de schop

Daarop heeft Milcobel, een groep met een omzet van ruim 1 miljard euro die vorig jaar 2,5 miljoen winst draaide, nu haar intentie aangekondigd om de eigen productie van melkdrankjes te stoppen en de site in Schoten te sluiten. Daarbij dreigen 167 jobs te verdwijnen. 'De informatieronde over deze ingreep is nu gestart. Het is onze bedoeling om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden', geeft woordvoerster De Smedt mee. 'We bekijken ook of we een aantal jobs kunnen behouden door de vacatures op onze site het nabijgelegen Kallo in te vullen.'

Of ook Inza, de bekende merknaam die al sinds 1946 bestaat, op de schop gaat, blijft vooralsnog een open vraag. 'Dat gaan we de komende weken nog bekijken,' zegt de woordvoerster. 'Vandaag is het wel al zo dat niet alle Inza-melk op onze site in Schoten wordt geproduceerd. De Inza in glazen flessen wordt bijvoorbeeld nu al door derden gemaakt.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud