Advertentie

3G Capital koopt Burger King

Foto Reuters

De private-equitygroep 3G Capital neemt de Amerikaanse hamburgerketen Burger King over voor 4 miljard dollar. Dat is het resultaat van gesprekken die Burger King volgens mediaberichten al een poos voerde met durfkapitaalgroepen. Andere partijen kunnen nog tot 12 oktober een hoger bod uitbrengen.

Het bod van 3G Capital komt neer op 24 dollar per aandeel, goed voor een premie van 46 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op 31 augustus, voor er berichten over een mogelijke verkoop uitlekten.

Burger King, na McDonald's de grootste fastfoodketen van de VS, heeft het al een poos moeilijk. Terwijl de grotere rivaal kon herstellen van de gevolgen van de crisis, bleef Burger King omzet verliezen. 'Het kerncliënteel van Burger King is zwaarder getroffen door de crisis dan de gemiddelde klant van McDonald's', klinkt het bij analisten.

Voor Burger King is het niet de eerste keer dat het bedrijf in handen komt van financiële spelers. In 2002 werd het bedrijf weggekocht bij de Britse drankengroep Diageo door een consortium bestaande uit TPG, Bain Capital en Goldman Sachs. Die brachten het bedrijf in 2006 naar de beurs.

3G Capital is gevestigd in New York, maar is in feite Braziliaans. De oprichter is niemand minder dan miljardair Jorge Paulo Lemann, ook wel bekend als een van de hoofdaandeelhouders van biergigant AB InBev.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud