opmerkelijk

AB InBev Azië heet voortaan Budweiser Brewing

Budweiser is een van de drie topmerken van AB InBev. ©Imaginechina

Eerder veranderde de Belgisch-Braziliaanse brouwer zijn naam in het Verenigd Koninkrijk en Ierland al.

Opmerkelijk detail bij de voorbereidingen van de beursgang van de Aziatische tak van AB InBev: de divisie gaat voortaan door het leven als Budweiser Brewing Company. Van 'AB InBev' is niets te bespeuren in de naam van het nieuwe beursvehikel.

De naamsverandering lijkt op die die AB InBev een maand geleden doorvoerde in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. AB InBev UK and Ireland werd Budweiser Brewing Group. Budweiser is naast Stella Artois en Corona een van de topmerken van AB InBev.

Wortels

Vorige maand klonk het nog dat AB InBev geen plannen had de naam ook elders te gebruiken. 'Er zijn op dit moment geen plannen om bedrijfsmerken in andere markten te veranderen', zei woordvoerder Laure Stuyck toen. 'Maar in bepaalde landen hebben we lokale bedrijfsnamen die naast AB InBev bestaan. Het is altijd belangrijk geweest voor ons om enerzijds op wereldwijde schaal actief te zijn én anderzijds onze lokale relevantie en wortels te verankeren, soms weerspiegeld in de dubbele naamsbekendheid.'

Elders in de wereld gebruikt AB InBev ook andere namen. In Zuid-Amerika treedt het bedrijf naar buiten als AmBev, dat ook apart op de beurs genoteerd staat. In de VS heet het bedrijf Anheuser-Busch.

AB InBev wil binnenkort zijn Aziatische tak naar de beurs brengen. Het bedrijf rekent volgens door Angelsaksische media geciteerde bronnen op een waardering van 70 miljard dollar. Het wil 5 tot 7 miljard dollar ophalen.


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect