AB InBev grootste daler in Bel20 na mislukte beursgang

AB InBev-CEO Carlos Brito. ©BELGA

Analisten vragen zich af wat het plan B van topman Carlos Brito is, nu de piste om in één klap de schuldenberg stevig af te bouwen al zeker op korte termijn dicht is.

Een behoorlijk blauwtje: de operatie zou de grootste beursgang van het jaar worden, maar de al te gretige zakenbankiers van JPMorgan en Morgan Stanley wilden de aandelen te duur verkopen. Daardoor kelderde de hele operatie in extremis.

AB InBev  is maandag de grootste daler in de Bel20 met een verlies van ruim 2 procent. Vrijdag was het aandeel al gezakt, toen het persagentschap Bloomberg meldde dat er problemen opdoken rond de beursgang. 

'Wat is het plan B van AB InBev?', vragen de analisten van Jefferies zich af. Die wijzen erop dat de brouwer met de beursgang versneld 10 miljard dollar van zijn schuldenberg, die ruim 100 miljard dollar groot is, had kunnen afbouwen. 

'We denken nog altijd dat AB InBev tegen 2020 zijn doelstelling voor de nettoschuld omlaag kan duwen tot minder dan vier keer de bedrijfskasstroom. Maar het tempo vertraagt wel merkelijk, nu de piste van een beursgang gesloten is.' 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect