AB InBev opent grootste brouwerij van Azië

De nieuwe brouwerij van AB InBev werd deze week plechtig geopend. ©AB INBEV CHINA

AB InBev-CEO Carlos Brito zegt dat zijn bedrijf in China fors zal blijven groeien, ondanks de vertraging van de economische groei.

De Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev  heeft in de Chinese provincie Fujian de grootste brouwerij van Azië geopend. De productielijnen van de reusachtige bierfabriek kunnen 160.000 blikken bier per uur maken.

15 miljoen
Reuzebrouwerij
In de nieuwe brouwerij kan AB InBev 15 miljoen hectoliter bier maken. Ter vergelijking: AB InBev maakte in 2016 433,9 miljoen hectoliter bier.

De jaarcapaciteit ligt op 15 miljoen hectoliter bier. Ter vergelijking: AB InBev maakte in 2016 433,9 miljoen hectoliter bier. De brouwerij van Stella Artois in Leuven brouwt jaarlijks zo'n 12 miljoen hectoliter per jaar.

Met de opening toont CEO Carlos Brito dat hij gelooft in de Chinese markt. Jarenlang groeide de economie er aan sneltreinvaart, maar de laatste jaren vertraagde het tempo.

Alles gesmeerd

Over die vertraging maakt de Braziliaan zich geen zorgen. 'Als je naar de gemiddelden kijkt, mis je het bredere plaatje', waarschuwt hij op de Amerikaanse nieuwszender CNBC. 'AB InBev is in China al dertig jaar actief in het premium- en superpremiumsegment. Daar loopt alles gesmeerd.'

De middenklasse blijft groeien in China. Hun koopkracht blijft stijgen en daardoor zijn ze op zoek naar luxeproducten, zoals Leffe, Stella Artois en Hoegaarden.
Carlos Brito
CEO AB InBev

Door op 'luxebier' in te zetten denkt Brito zijn concurrenten in China het nakijken te geven. 'De middenklasse blijft groeien in China. Hun koopkracht blijft stijgen en daardoor zijn ze op zoek naar luxeproducten. In die behoefte kunnen wij voorzien.'

Om te blijven groeien in China rekent Brito op merken als Budweiser en Corona, maar ook op drie Belgische merken: Stella Artois, Leffe en Hoegaarden.

AB InBev, dat met afstand de grootste brouwer ter wereld is, gaat voluit voor groei in Azië en Afrika. Eind november maakte AB InBev bekend dat het 250 miljoen dollar gaat investeren in nieuwe brouwerijen in Nigeria. In Zuid-Afrika investeert de brouwer uit Leuven 182 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content