Devos Lemmens in handen van CVC

©Photo News

De Britse private-equitygroep CVC Capital neemt de Europese merken van Campbell Soup Company over. Het gaat onder meer om Devos Lemmens, Royco en Liebig. Een overnamebedrag is er nog niet.

In een gezamenlijk persbericht spreken Campbell en CVC van 'finale exclusieve onderhandelingen'. De betrokken activiteiten zijn samen goed voor een omzet van zowat 400 miljoen euro. Hoeveel CVC betaalt voor de Europese activiteiten, is niet vrijgegeven.

Campbell beschikt in België over de merken Devos Lemmens, Royco, Liebig, Lacroix, Oxo, Déli Soup, Aïki Noodles, Imperial Pudding en de azijnen van De Blauwe Hand. Alle merken zullen overgaan naar CVC.

Campbell heeft in ons land ook een productievestiging, in Puurs, waar de sauzen van Devos Lemmens, de puddingpoeders van Imperial, de groentendranken van V8 en de azijnen worden gemaakt. Ook de administratieve diensten van Campbell in België zijn er gevestigd. Alles samen werken er 240 werknemers.

In het persbericht geeft Campell niet aan waarom het van zijn Europese activiteiten af wil. Maar eind juli vond een analistendag plaats, waar Denise Morrison, de CEO van Campbell, duidelijk stelde dat de Amerikaanse groep nog meer internationaal aanwezig wenste te zijn, maar met een focus op markten zoals Indonesië, Maleisië en Mexico, die ze als de voornaamste groeimarkten bestempelde.

Uit die presentatie blijkt ook dat Campell Devos Lemmens en de andere Europese merken niet als topprioriteit beschouwt.

CVC

CVC werd onlangs nog uitgekocht uit het fruit- en groenteconcern Univeg door diens oprichter, Hein Deprez. Het verkocht ook het overgrote deel van zijn participatie in Bpost op de beurs. Nu wordt de private-equitygroep dus onrechtstreeks opnieuw eigenaar van een Belgisch bedrijf.

Campbell blijft eigenaar van al zijn merken buiten Europa en in het VK. Het gaat dan onder meer om de gelijknamige soep en de Pepperidge Farm-koekjes.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect