Dole Food bergt beursplannen op

Nu een beursgang en een verkoop aan Greenyard niet meer op tafel liggen, is niet duidelijk wat de eigenaar van Dole zal doen met zijn bedrijf. ©Avalon.red

Na de mislukte overname door het Belgische Greenyard bergt Dole Food nu ook zijn beursplannen officieel op.

Dole Food trekt niet naar de beurs, meldt de Amerikaanse beurs Nasdaq op haar website. Het nieuws komt een week nadat bekend was geraakt dat verregaande overnamegesprekken tussen de Amerikaanse fruit- en groenteverkoper en zijn Belgische rivaal Greenyard   spaak waren gelopen.

Het is niet duidelijk wat de plannen van David Murdock, de 94-jarige eigenaar van Dole Food nu zijn. Zijn bedrijf maakt verlies en kampt ook met hoge schulden.

In april 2017 kondigde Murdock aan dat hij Dole naar de beurs wou brengen. Maar in juli zag hij daarvan af en begon hij te onderhandelen met verschillende kandidaat-overnemers, waaronder Greenyard, het Belgische bedrijf dat wordt gecontroleerd door de ondernemer Hein Deprez.

Eigen kracht

Midden december raakte bekend dat Greenyard exclusief onderhandelde voor een overname van Dole. Een week geleden ketsten de plannen af en verkondigde Deprez dat zijn bedrijf op eigen kracht zou doorgaan. Niet de prijs, maar wel de structuur van de deal was een twistpunt.

Deprez gaf aan dat zijn bedrijf niet opnieuw zou aanbellen bij Dole met een nieuw voorstel, maar hij liet de deur toch op een kier staan. 'Wij zeggen vandaag duidelijk: het stopt hier. Wij hebben niet het initiatief genomen om de onderhandelingsgesprekken te beginnen en we zullen ook niet het initiatief nemen om Dole opnieuw te benaderen. Maar als Dole opnieuw naar ons toekomt, sluit ik niets uit.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content