Advertentie

Douwe Egberts stelt beursgang uit

De beursintroductie van Douwe Egberts wordt uitgesteld door het coronavirus. ©IMAGEGLOBE

Het Nederlandse koffiebedrijf Jacobs Douwe Egberts stelt zijn beursintroductie in Amsterdam noodgedwongen uit door de dramatische koersdalingen die de corona-epidemie veroorzaakt.

Jacobs Douwe Egberts stond klaar om nog voor de zomer naar de beurs te gaan, maar ziet daar nu van af, meldt Het Financieele Dagblad. 'Het zou bijna vreemd zijn als je de beursgang nu nog doorzet', citeert de krant een anonieme bron. 'Beleggers vragen zich dan af wat er aan de hand is.' Bovendien gelden door het coronavirus veel reisbeperkingen, wat maakt dat begeleidende bankiers en beleggers elkaar soms niet kunnen ontmoeten. Dat is een extra complicatie.

3 miljard euro
belang
JAB Holdings plande een minderheidsbelang in Douwe Egberts te verkopen in de hoop 3 miljard euro op te halen.

De beursintroductie van Jacobs Douwe Egberts zou dit jaar de grootste in Nederland en een van de grootse in Europa worden. Eigenaar JAB Holdings plande een minderheidsbelang te verkopen in de hoop 3 miljard euro op te halen. Het bedrijf zou daarmee de kans vergroten om een plek te krijgen in de AEX, de belangrijkste Nederlandse beursindex.

Peet’s Coffee

JAB Holdings had met het oog op de mogelijke beursgang Jacobs Douwe Egberts samengevoegd met het Amerikaanse Peet's Coffee, een andere koffiespeler van de groep. Vorige week raakte bekend dat het Amerikaanse voedingsconcern Mondelez zijn aandelen in Jacobs Douwe Egberts heeft ingeruild voor een pakket aandelen in JDE Peet’s Coffee. LST

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud