Advertentie
Advertentie

Duvel stapt in kleine Italiaanse brouwerij

Duvel-Moortgat CEO Michel Moortgat kocht in de afgelopen jaren enkele Nederlandse en Amerikaanse speciaalbierbrouwers. ©BELGA

Nadat Duvel Moortgat al brouwerijen kocht in Nederland en de Verenigde Staten, koopt de Belgische brouwer een belang in een Italiaanse brouwerij.

5.000
Birrificio del Ducato brouwde in 2016 net geen 5.000 hectoliter bier. Dat is even veel als Westvleteren.

Duvel Moortgat koopt 35 procent van Birrificio del Ducato. Dat is een eerder kleine brouwerij, die vorig jaar net geen 5.000 hectoliter bier brouwde. Dat is ongeveer even veel als de kleine trappistenbrouwer Westvleteren.

De Belgische brouwer laat weten dat het de bedoeling is dat de twee oprichters van Birrificio del Ducato aan boord blijven om de brouwerij voort uit te bouwenBirrificio del Ducato werd in 2007 opgericht door Giovanni Campari en Manuel Piccolo. Zij brouwen verschillende bieren, waaronder ales, stouts en saisons.

Overnames

Bijna twee jaar geleden nam Duvel Moortgat al de Nederlandse brouwerij 't IJ over. In de jaren daarvoor deed het overnames in de VS. De overname van Bosteels (Tripel Karmeliet) mislukte vorig jaar. AB InBev won de biedstrijd.

In de Verenigde Staten, maar ook in Nederland en Italië, maken kleinschalige brouwerijen de laatste jaren opgang.

Vorig jaar rondde Duvel Moortgat voor het eerst de kaap van 400 miljoen euro omzet. De brutobedrijfswinst steeg met 20 procent naar 119 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud