Advertentie

'Eigenaar overweegt Devos & Lemmens te verkopen'

Continental Foods produceert onder andere de sauzen van Devos & Lemmens, de Royco- en Liebig-soepen en Aïki-noodles ©BELGA

Het investeringsfonds CVC Capital Partners overweegt het voedingsbedrijf Continental Foods uit Puurs te verkopen. Dat meldt Bloomberg.

De maker van onder andere de sauzen van Devos & Lemmens, de Royco- en Liebig-soepen en Aïki-noodles wordt door betrokkenen die geconsulteerd werden door Bloomberg gewaardeerd op 600 tot 800 miljoen euro. Sommige bronnen dicht bij het bedrijf spreken zelfs van een maximum tot 1,2 miljard euro.

Campbell's Soup

800
Continental Foods is tussen 600 en 800 miljoen euro waard, zeggen ingewijden.

Tot 2013 was het bedrijf in handen van de Amerikaanse multinational Campbell Soup Group. Dat verkocht zijn Europese divisie aan CVC, dat de tak herdoopte tot 'Contintental Foods'.

Na de verkoop begon CVC volop te investeren in de verouderde infrastructuur van het bedrijf, dat zowel zijn hoofdkantoor als een belangrijke fabriek heeft in Puurs bij Antwerpen. Het pompte al meer dan 30 miljoen euro in het bedrijf. De investeringen lonen, want door stijgende winst werd het kapitaal van Continental Foods enkele keren verlaagd.

Winst stijgt

De omzet steeg vorig jaar licht tot 405 miljoen euro. Voordien was hij drie jaar stabiel, rond 400 miljoen euro.

Op vier jaar tijd steeg de operationele kasstroom van 50 miljoen naar 81 miljoen euro in 2016. Er werken 1.000 mensen bij het bedrijf, dat ook in Frankrijk, Duitsland en Zweden actief is.

Vorig jaar gaf CEO Xavier Belison in een interview met De Tijd aan dat hij in de komende jaren de omzet van zijn bedrijf wil opkrikken.

Continental Foods kan interessant zijn voor voedingsgroepen die hun positie in de landen waarin het actief is willen versterken. Ook andere private-equityspelers zouden geïnteresseerd kunnen zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud