Fastfoodketen KFC keert terug naar België

KFC staat voor Kentucky Fried Chicken. ©Photo News

De Amerikaanse groep ziet op termijn ruimte voor 150 vestigingen in ons land.

Nadat Burger King midden 2017 naar ons land is gekomen, wordt in relatief korte tijd een tweede Amerikaanse fastfoodketen actief in België. Het gaat om Kentucky Fried Chicken of KFC. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht. Of beter opnieuw actief want vorige eeuw had KFC al een tijdlang meerdere vestigingen in ons land, wellicht alleen in Brussel. 

De Amerikaanse groep opent volgend voorjaar een eerste, nieuwe vestiging in Brussel, mogelijk in mei. Waar in Brussel wil KFC nog niet kwijt, maar volgens de website Bruzz landt de keten in het Noordstation. Bruzz baseert zich daarvoor op werken in het station. Op een affiche daar staat dat die uitgevoerd worden voor rekening van KFC.

De fastfoodketen gaat er volgens het persbericht van uit dat er in België op termijn ruimte is voor misschien wel 150 vestigingen. Per vestiging zoekt het bedrijf, dat werkt met franchisers, zestig werknemers. Momenteel wordt er enkel gerekruteerd voor de vestiging in Brussel.

Drive-in

'We starten in 2019 in elk geval in Brussel. Vervolgens zullen we in het hele land nieuwe KFC-restaurants openen, zowel binnenstedelijk, als buiten de stad met een drive-in en bekijken we hoe de Belgische gasten ons merk accepteren. De consument verandert, eetpatronen evolueren, ... Het heeft allemaal invloed op de locatiekeuze en de snelheid van openen', zegt Hans Wingender, senior development leader van KFC Noord-Europa, in het persbericht.

De keten met het logo van Colonel Harland Sanders, die in 1952 in de Amerikaanse staat Kentucky aan de basis lag van de keten, zegt met de vestigingen gehoor te geven aan de oproep van veel Belgen. KFC, vooral bekend om zijn kippengerechten, is volgens de groepswebsite al actief in meer dan 130 landen en telt ruim 21.000 restaurants. Ons land is een van de slechts acht in Europa zonder KFC.

Pizza Hut

Het bedrijf is eigendom van de Amerikaanse groep Yum! Brands die de Belgische markt al goed kent. Yum! is ook de onderneming achter Pizza Hut. Ook Taco Bell, een derde bekende fastfoodketen, hoort bij het concern. Yum! maakt zich sterk daarmee de grootste ketens van kippen-, pizza- en Mexicaanse restaurants ter wereld onder zijn dak te hebben.

KFC probeerde trouwens al eerder voet aan de grond te krijgen in België - de komst werd zelfs al eens in 1999 aangekondigd - maar tot nu toe was dat nog niet gelukt. Een van de redenen daarvoor was lange tijd de sterke positie van de frituren en de hamburgerketen Quick. De aanwezigheid van die laatste maakte dat het ook lang duurde voor McDonald's voet aan de grond kreeg bij ons.

De afwezigheid van KFC leidde zelfs al tot de oprichting van enkele kopieën zoals Delicious Fried Chicken in Erpe-Mere.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect