Fountain gaat in op voorstel Raja-Invest

©Thierry du Bois

Fountain aanvaardt het voorstel van Raja-Invest om circa 500.000 euro te investeren in de Waalse warmedrankengroep.

Fountain liet maandagavond in een persbericht weten dat het een investeringsvoorstel had ontvangen van Raja-Invest. De Belgische vennootschap stelde voor 500.000 nieuwe aandelen Fountain aan te kopen tegen een prijs van hoogstens 1,20 euro per aandeel. Op die manier zou Raja-Invest ongeveer 10 procent van het kapitaal in handen krijgen en een bijdrage kunnen leveren tot het realiseren van de strategie van Fountain.

De raad van bestuur van Fountain heeft besloten het voorstel van Raja-Invest te aanvaarden, blijkt nu uit een tweede persbericht.

Het bedrijf uit Eigenbrakel stipt aan dat 'sommige referentie-aandeelhouders' de mogelijkheid onderzoeken om tegen dezelfde voorwaarden deel te nemen aan de kapitaalverhoging. Het totale aantal nieuwe aandelen zou wel niet groter mogen zijn dan 20 procent van het huidige aantal. Dit betekent dat de totale kapitaalverhoging dus circa 1 miljoen euro zou kunnen bedragen.

De aandeelhouders van Fountain moeten zich op 25 mei op een buitengewone algemene vergadering over de hele operatie uitspreken. Dan zal ook Raja-Invest worden benoemd als bestuurder.

Transformatie

In afwachting wordt Raja-Invest, of liever zijn permanente vertegenwoordiger Bruno Berlengé, al op 27 januari benoemd als 'chief transformation officer'. Op dit manier kan Berlengé, die via zijn bedrijf D-drinks kennis heeft van drankendistributie, al meteen zijn ervaring ten dienste stellen van Fountain.

In de fel beconcurreerde markt van koffieservice heeft Fountain het niet gemakkelijk om stand te houden of marktaandeel te winnen.

Van het kapitaal van Fountain is volgens de website van het bedrijf 30,73 procent in handen van Quaeroq, het investeringsfonds van de Waregemse bouwgroep Matexi, en 15,26 procent van Degroof Equity. Ook Marc Coucke heeft met 7,40 procent een aanzienlijk belang.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud