Fountain krijgt investeringsvoorstel

De Waalse koffieservicegroep Fountain wekt de interesse van Raja-Invest. ©Thierry du Bois

Raja-Invest wil via een kapitaalverhoging een belang van 10 procent verwerven in de Waalse warmedrankengroep Fountain. Die onderzoekt het voorstel.

De Belgische vennootschap Raja-Invest stelt voor om in het kapitaal van Fountain te stappen via een kapitaalverhoging. Het zou de bedoeling zijn dat het bedrijf uit Eigenbrakel circa 500.000 nieuwe aandelen uitgeeft tegen een prijs die niet hoger is dan 1,20 euro per aandeel. Ter vergelijking: de laatst gevormde koers voor Fountain was 1,25 euro.

Door deze investering van ongeveer 600.000 euro zou Raja-Invest een belang van 10 procent in Fountain verwerven.

Achter Raja-Invest gaan Bruno Berlengé en Steven Van Middelem schuil, blijkt uit de jaarrekening over 2018. Berlengé en Van Middelem zijn de oprichters van D-drinks, een invoerder en verdeler van gezonde, niet-alcoholische dranken en snacks in de Benelux en Frankrijk. Ongeveer een jaar geleden investeerde Korys, de investeringsvennootschap van de familie Colruyt, in D-drinks.

Volgens het persbericht van Fountain wil Raja-Invest bijdragen tot het realiseren van Fountains strategie. De raad van bestuur van Fountain onderzoekt het investeringsvoorstel van Raja-Invest en bekijkt ook de mogelijkheid om ‘Raja-Invest of zijn vertegenwoordiger’ een managementpositie te geven.

Als de raad van bestuur en de investeerder het eens worden over het investeringsvoorstel, zal Fountain een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen om zich over de geplande operatie uit te spreken.

Fountain levert warme dranken aan kmo's en is actief in Frankrijk, België, Denemarken en Nederland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud