Johnny Thijs stapt op bij Spadel

Johnny Thijs was sinds 2010 voorzitter van Spadel, de producent van Spa-waters. ©Anthony Dehez

De voormalige CEO van Bpost stapt na acht jaar op als voorzitter van de mineraalwaterproducent Spadel. Vandaag wordt een opvolger gekozen.

De aandeelhouders die deze namiddag aanwezig zijn op de aandeelhoudersvergadering van de producent van Spa en Bru krijgen het nieuws te horen dat voorzitter Johnny Thijs per direct opstapt. Normaal loopt zijn mandaat nog tot 2020, maar Thijs beslist om persoonlijke redenen om nu af te treden bij Spadel .

Johnny Thijs ©Thierry du Bois

Helemaal onverwacht is het vertrek niet. Bij de verlenging van zijn mandaat in 2016 had hij al gesuggereerd dat hij misschien niet de volledige termijn van vier jaar uit zou zitten. Recentelijk werd het mandaat van Thijs als bestuurder bij Recticel, waar hij ook voorzitter is, wel vernieuwd voor een termijn van drie jaar.

Mogelijk heeft zijn vertrek te maken met zijn instap als investeerder bij de sportmanifestatie-organisator Golazo van Bob Verbeeck. Thijs is er voorzitter. De bedoeling is het bedrijf uit te bouwen van een Belgische kmo tot een multinational. 'The sky is the limit', zei Thijs daarover.

Opvolger

De raad van bestuur van Spadel zal vandaag nog een opvolger aanduiden na de algemene vergadering. In de raad van bestuur zetelen naast CEO en hoofdaandeelhouder Marc du Bois ook Axel Miller, Jean Vandemoortele, Frank Meysman, Roland Vaxelaire, Roel van Neerbos en Anne-Charlotte Amory.

Overnames

Tijdens het voorzitterschap van Thijs kende Spadel een forse groei door onder meer de overnames van het Bulgaarse Devin en het Franse Carola. Du Bois dankt Thijs voor zijn 'energie en nooit aflatende betrokkenheid bij de ontwikkeling van Spadel'.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud