Kabouter: ‘We steunen management Greenyard'

Analist Mark Fischer noemt Greenyard uniek omwille van zijn actieve aankoopbeleid voor rekening van zijn klanten. ©Wim Kempenaers

De Amerikaanse investeerder Kabouter Management zegt niet uit te zijn op een conflict met de geplaagde groente- en fruithandelaar Greenyard, waarin hij een belang van 8,64 procent heeft opgebouwd.

Kabouter Management uit Chicago dook in februari voor het eerst op in de lijst van grote Greenyard-aandeelhouders. Intussen is het belang toegenomen tot 8,64 procent, bleek woensdag uit een transparantieverklaring.

Volgens Kabouter-analist Mark Fischer is het niet de bedoeling om een agressieve, activistische houding aan te nemen bij Greenyard.  Hij zegt overtuigd te zijn van de intrinsieke kwaliteiten van het bedrijf.

Uniek

'Greenyard is een van de grootste wereldwijde leveranciers van fruit en groenten aan retailers en voedingsdienstenbedrijven. De inkoop van die verse producten is een uitdaging voor retailers, die te maken hebben met onzekere prijzen en kwaliteit. Greenyard werkt op een strategische manier samen met zijn klanten om te zorgen dat ze de bestellingen zo snel en kostenefficiënt mogelijk geleverd krijgen', schrijft Fischer in een e-mail.

'Wat Greenyard uniek maakt, is dat het niet gewoon bestellingen uitvoert, maar actief het hele aankoopbeleid van zijn klanten voor zijn rekening neemt via outsourcing.'

Transparantie

Kabouter was al aandeelhouder van Greenyard voor de uitbarsting van de listeriacrisis in juli. Toen bleek dat groenten uit een Hongaarse fabriek van Greenyard met de gevaarlijke bacterie besmet waren. Over die crisis en de mogelijke gevolgen ervan rept Fischer niet. Hij bevestigt wel dat er de voorbije maanden contacten zijn geweest met het management.

'We voelen ons gesterkt door de luisterbereidheid en de aandeelhoudersvriendelijke aanpak van het bedrijf', schrijft Fisher nog. 'We geloven dat het bedrijf zich engageert om de communicatie naar beleggers en de transparantie te verbeteren, en zijn corporate governance aan te scherpen. We blijven ondersteunende aandeelhouders en kijken uit naar verdere acties om de aandeelhouderswaarde te verbeteren.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud