Koffiegroep Miko ziet bedrijfswinst licht dalen

Frans Van Tilborgh, de CEO van Miko. ©Wim Kempenaers (WKB)

De Turnhoutse koffiespecialist Miko voelde in de eerste zes maanden de weerslag van een uitzonderlijk contract een jaar eerder. Dat weegt op de cijfers.

Miko  zette tussen januari en juni een bedrijfswinst (ebit) neer van 8 miljoen euro en een bedrijfskasstroom (ebitda) van 13,4 miljoen euro. Dat is een daling van respectievelijk 1,5 en 3,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Toen kon Miko teren op een 'erg groot eenmalig' contract in Denemarken. 

'Als we abstractie maken van dat contract, zijn we tevreden over de eerste jaarhelft', zegt CEO Frans Van Tilborg. Het effect zal wel nog groter worden in de tweede helft van 2018, waarschuwt hij. 

De omzet groeide licht met 0,6 procent tot 107,5 miljoen euro. Netto bleef 5,3 miljoen over, een stijging met 9,6 procent dankzij een belastingmeevaller. 

Miko, dat ongeveer de helft van zijn omzet haalt uit koffie en de andere helft uit kunststofverpakkingen, kocht enkele maanden geleden nog het zieltogende Deense koffiebedrijf Maas over. Dat was quasi failliet, waardoor Miko er een symbolische euro voor betaalde. 

De verwerking van die overname 'zal ongetwijfeld ten koste gaan van onze resultaten op korte termijn', luidt het. 'We hebben met deze overname resoluut gekozen voor de lange termijn, en ingespeeld op de strategie om de koffieserviceafdeling verder uit te bouwen in Scandinaviƫ.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud