Oud Sluis eind december dicht

(Foto: ANP)

Op 22 december gaat Oud Sluis dicht, het driesterrenrestaurant van chef Sergio Herman (42). 'Oud Sluis was als een allesverslindende liefdesrelatie.'

'Ik heb letterlijk en figuurlijk mijn piek bereikt bij Oud Sluis', zegt Sergio Herman op zijn website. 'Ik zit hier aan de top van mijn kunnen, ik denk niet dat ik hier een hoger niveau kan bereiken. Ook het gebrek aan ruimte is een barrière. We werken nu met 18 in de keuken - we moeten vechten voor elk stukje ruimte en dat kan zeer frustrerend zijn.'

'Zelfs als ik zou willen uitbreiden, dan kan het niet. Het is tijd om te sluiten en te laten gaan. Ik kijk er naar uit om mij te focussen op nieuwe, frisse projecten.' 

Herman kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn restaurant, dat hij overnam van zijn ouders. 'Het was een allesverslindende liefdesrelatie. Ik legde de lat elke dag hoger, tot ze zo hoog lag dat ik naar Oud Sluis begon te verwijzen als 'het monster'. (...) Het is een ongelofelijke droom die uit de hand gelopen is.' 

De chef-kok wil blijven koken, maar dan in een meer ondersteunende rol. 'Ik wil jong talent naar de voorgrond brengen. Ik wil me toeleggen op Pure C en La Chapelle, meer energie steken in Minestrone, mijn culinaire uitgeverij, en natuurlijk tijd maken voor mijn vrouw en vier kinderen.'

Wie nog geen tafel gereserveerd heeft in Oud Sluis is eraan voor de moeite. Het restaurant zit volgeboekt tot het einde van het jaar. Er is wel een reservelijst om geannuleerde reservaties op te vangen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content