PinguinLutosa verlaagt intekenprijs kapitaalverhoging

PinguinLutosa-topman Hein Deprez - Foto Lieven Van Assche

De diepvriesgroentespecialist PinguinLutosa verlaagt de intekenprijs voor zijn kapitaalverhoging van 44 miljoen euro voor de overname van Scana Noliko. De nieuwe aandelen zullen tegen 9 euro per stuk geplaatst worden, minder dan de eerder aangekondigde 11,67 euro per aandeel. De kapitaalverhoging wordt voor het volledige bedrag gegarandeerd door Food Invest International - de holding van topman Hein Deprez -, Gimv en een nieuwe aandeelhouder, Agri Investment Fund.

Agri Investment Fund (AIF), een investeringsfonds van de Boerenbond, stapt in het kapitaal van PinguinLutosa via de overname van het aandelenpakket van KBC Private Equity. Het fonds zal met die 1.057.983 aandelen ook proportioneel deelnemen aan de kapitaalverhoging. Indien andere aandeelhouders hun rechten niet volledig uitoefenen, zal AIF samen met Food Invest International en Gimv-XL het volledige bedrag van de kapitaalverhoging garanderen.

Door de fel verslechterde marktomstandigheden, en de daaraan gekoppelde koerszwakte van PinguinLutosa, heeft het bedrijf de intekenprijs van die kapitaaloperatie verlaagd. De nieuwe aandelen worden uitgegeven tegen 9 euro per stuk. De bestaande aandeelhouders krijgen per 13 bestaande aandelen een voorkeurrecht om in te schrijven op 6 nieuwe aandelen.

Daarmee wil PinguinLutosa minstens 44 miljoen euro en maximum 48,06 miljoen euro ophalen. Het geld is nodig om de overname van Scana Noliko van begin dit jaar te financieren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n