Advertentie

Aandeel Fountain geschorst na overnamegeruchten

Fountain-topman Paul Baeck - Foto Thierry du Bois ©Thierry du Bois

Het aandeel van warmedrankengroep Fountain werd deze ochtend geschorst na berichten over een overnamebod door de Zwitserse sectorgenoot Eden Springs in L'Echo.

Het nieuws van een eventuele overname komt onverwacht. Fountain heeft immers nog maar net een akkoord bereikt bij de banken voor een financiering van 7,7 miljoen euro voor een periode van vijf jaar. Er komt ook een kapitaalverhoging van 3 miljoen euro.

Met het geld wil Fountain zijn reddingsplan 'Kaffa 2018' financieren, dat de omzet de komende 5 jaar 60 procent moet opkrikken. Omdat het plan enkel kon doorgaan mits het fiat van een meerderheid van de aandeelhouders, heeft een van de twee grote fondsen achter Fountain (Matexi-fonds Quaroq) zijn belang fors verhoogd. Het fonds is nu de nieuwe referentie-aandeelhouder van het bedrijf.

Volgens L'Echo staat de Zwitserse sectorgenoot Eden Springs echter op het punt om een overnamebod te lanceren op Fountain. 'Eden Spring heeft al langer interesse in Fountain', aldus de bronnen van L'Echo. Volgende week zou er een ontmoeting gepland zijn tussen Eden Springs en het management van Fountain.

Woordvoerder Eric Dienst wil enkel kwijt dat de verschillende partijen binnen Fountain nu eerst moeten overleggen, en dat daarom intussen om de schorsing van het aandeel werd gevraagd.

Eden Springs is naar eigen zeggen de grootste speler in Europa op het gebied van gekoeld water voor kantoren. De van oorsprong Poolse groep heeft haar hoofdkwartier in Zwitserland en levert watercontainers aan klanten in Scandinavië, de Baltische staten, Frankrijk, Spanje, het VK, Zwitserland, Polen en Nederland. In 2011 werd het aanbod verruimd met koffie en sindsdien deed Eden Springs al verschillende overnames.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud