Aandeelhouders AB InBev keuren overname SABMiller massaal goed

AB InBev-CEO Carlos Brito bij de aanvang van de buitengewone algemene vergadering die met overdonderende meerderheid de overname van SABMiller goedkeurde. ©BELGA

Met stalinistische scores hebben de aandeelhouders van AB InBev de overname van SABMiller goedgekeurd. De naam van het fusiebedrijf blijft AB InBev.

In Brussel hebben de aandeelhouders van de Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer AB InBev de overname van het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller massaal goedgekeurd. De vier voorstellen die de aandeelhouders werden voorgelegd werden stuk voor stuk met meer dan 99 procent van de stemmen goedgekeurd.

Later op woensdag stemmen ook de aandeelhouders van SABMiller. Naar verwachting zullen ook die de overname goedkeuren. Als ook de SABMiller-aandeelhouders zich akkoord verklaren, hoopt AB InBev de overname op 10 oktober door te voeren.

De naam van AB InBev blijft na de overname behouden, kondigde CEO Carlos Brito aan. Bij eerdere overnames veranderde de brouwer steeds zijn naam. Na de fusie van het voormalige Belgische Interbrew en het Braziliaanse AmBev, noemde men het bedrijf InBev. Na de overname van het Amerikaanse Anheuser Busch, werd het bedrijf herdoopt tot AB InBev.

Het logo verandert wel licht na de overname: de adelaar verdwijnt eruit. Die adelaar 'erfde' AB InBev na de overname van Anheuser Busch, dat een adelaar in zijn logo had.

Met de samensmelting ontstaat een onvervalste biergigant. Al zal die na afloop van alle formaliteiten wel nog wat krimpen. Omwille van concurrentiebezwaren stoot AB InBev enkele SABMiller-activiteiten af. Het gaat om het gros van de Europese merken en de belangen in de Amerikaanse en Chinese joint ventures MillerCoors en CR Snow. Wat rest, blijft niettemin een indrukwekkende collectie biermerken, die u hier allemaal kan bekijken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud