AB InBev beschuldigt concurrent van diefstal bierrecepten

Een speciale Alien-versie van Bud Light. ©AFP

De Leuvense brouwer zegt dat zijn Amerikaanse rivaal MillerCoors de recepten van Bud Light en Michelob Ultra heeft gestolen.

AB InBev zegt dat MillerCoors de recepten in handen heeft gekregen door het aantrekken van mensen die voordien bij AB Inbev werkten. De beschuldiging is een nieuwe stap in een lang aanslepend conflict tussen de twee brouwers.

Zowat alle brouwers gebruiken de basisingrediënten hop, gerst (graan), gist en water, maar de details en de hoeveelheden voor elk bier zijn verschillend. In de recepten staan de exacte mix van hop en gerst en het gewicht en het volume van bepaalde ingrediënten. Dat zijn volgens AB InBev uiterst waardevolle gegevens voor concurrenten.

MillerCoors reageert schamper op de beschuldiging. 'Als de ingrediënten zo geheim zijn, waarom geeft AB InBev dan tientallen miljoenen dollars uit om de hele wereld te laten weten wat er in Bud Light zit? En waarom staan ze in grote letters op de verpakkingen?', reageerde een woordvoerder van MillerCoors aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Maïssiroop

Begin september oordeelde een rechter dat AB InBev de vermelding 'bevat geen maïssiroop' moest verwijderen van de verpakkingen van Bud Light. MillerCoors stapte naar de rechter omdat AB InBev in een reclamecampagne, die begon tijdens de populaire Super Bowl van 2018, zou suggereren dat de lightbieren van MillerCoors wel maïssiroop zouden bevatten, een ingrediënt dat volgens AB InBev niet edel is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud