AB InBev-CEO casht 23 miljoen via uitoefening opties

CEO Carlos Brito speelt handig in op de hoge beurskoers van AB InBev. ©REUTERS

Carlos Brito speelt handig in op de hoge koers van AB InBev om aandelenopties ten gelde te maken. Hij boekt daarbij een omvangrijke meerwaarde.

Dat blijkt uit de insidertransacties op de website van de financiële toezichthouder FSMA. De transactie dateert van 26 juli.

Brito oefende een pakket van 464.349 aandelen uit voor 18,4 miljoen euro - tegen een prijs van 39,73 euro. Op 26 juli noteerde AB InBev tegen 90,51 euro . Aan die prijs verkocht Brito het pakket aan 42 miljoen euro. De totale meerwaarde was 23,6 miljoen euro.

23,6 miljoen
Meerwaarde
Carlos Brito boekte op zijn opties een totale meerwaarde van 23,6 miljoen euro.

Ook John Blood, juridisch directeur bij de bierreus, oefende aandelenopties uit. Hij casht 278.000 euro op een pakket van 5.000 aandelen.

Timing

De datum van de transactie is strategisch goed uitgekiend. Op 26 juli zette Bank of America Merrill Lynch 's werelds grootste brouwer op de kooplijst na een stevig kwartaalrapport. AB InBev is dit jaar aan een indrukwekkende beursklim bezig.

De koers steeg sinds januari al met 60 procent, mee dankzij een stevige opstoot midden juli. Beleggers zijn enthousiast over de miljardendeal die Brito toen sloot voor de verkoop van de Aziatische dochter Budweiser Brewing Company Apac aan het Japanse Asahi. De Braziliaan zit na 15 jaar dienst nog altijd stevig in het zadel

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n