AB InBev eerste Belg van 100 miljard

Financieel directeur Felipe Dutra (links) en topman Carlos Brito hebben AB InBev vleugels gegeven (Foto Dieter Telemans)

De Leuvense brouwer Anheuser-Busch InBev heeft maandagmorgen de grens van 100 miljard euro beurswaarde doorbroken. Het is de eerste keer dat een Belgisch bedrijf die mijlpaal bereikt.

De plannen van 's werelds grootste brouwer om de Mexicaanse Corona-maker Grupo Modelo volledig in te lijven zorgden vorige week voor een flinke koersopstoot en ook maandag gaat het aandeel opnieuw hoger. Het bedrijf opende op een nieuwe recordkoers van 62,35 euro. Daarmee sloopte het bedrijf voor het eerst de magische grens van 100 miljard euro beurswaarde. Het aandeel sloot op 62,79 euro, waardoor de brouwer een beurswaarde van bijna 101 miljard euro heeft.

AB InBev is met ruime voorsprong het grootste Belgische beursgenoteerde bedrijf. Het nummer twee, de Frère-holding GBL, is op de beurs 8,7 miljard euro waard. Ter vergelijking, de Franse Electrabel-eigenaar GDF Suez, ook een Bel20-lid, is ruim 41,2 miljard euro waard.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud